V sklopu projekta Strokovnega centra (https://www.strokovnicenter.si/)  smo letos v stanovanjski skupini zagnali športno skupino! Za otvoritveni dogodek izmed nadaljnjih športno-rekreacijskih in doživljajskih aktivnosti smo izbrali jadranje po Sredozemskem morju (18. – 23. 9. 2018). Naše skupno doživetje je takole opisala Patricija:

Naše potovanje se je začelo že na vse zgodaj zjutraj, ko je sonce vzšlo. V zraku se je čutilo vznemirjenje naše skupine, ko smo svoje kovčke in hrano nosili v kombi, s katerim smo se odpeljali do Šibenika. Med  potjo smo spali, se pogovarjali in ustavili za malico ter za kratke predstavitve posameznih krajev, mimo katerih smo se vozili. Po več urni vožnji smo končno prispeli do Šibenika, kjer smo v marini znosili svoje stvari na jadrnico in se odpravili novim, morskim dogodivščinam na proti. Med jadranjem med otoki smo se pogovarjali, družili z vzgojitelji, se sončili in brali knjige, slednje je bilo za vzgojitelje zelo veliko presenečenje. Za nas pa je bilo najboljše to, ko nam je Nika za svoj rojstni dan spekla mafine. Na jadranju smo si vse obroke kuhali, kar je bilo tako zanimivo kot tudi okusno!

Naša prva postojanka je bil otok Šolta, ki je zelo lep otok s prečudovitim sončnim zahodom. Sami smo ga lahko raziskali, pa tudi kopali smo se. Po koncu dneva pa je bil čas, da smo šli spat v podpalubje jadrnice s pričakovanjem, kaj nam bo prinesel naslednji dan.

Z novim dnem smo skupaj odjadrali do naslednjega otoka po imenu Peklenski otoki. Tam smo novinci imeli krst in po njem bili dokončno sprejeti v stanovanjsko skupino. Za kopanje pa smo se morali iz marine najprej sprehoditi skozi prelep vrt poln rož, kaktusov in palm in šele na drugi strani otoka uživali v morju.

Predzadnji dan smo odjadrali do otoka Vis, kjer smo se sprehodili skozi mesto, ki nas je spominjalo na stare čase. Med sprehodom pa smo reševali zanimive izzive, ki so nam jih pripravili naši vzgojitelji in za nagrado smo prejeli sladoled!

Lahko rečem, da je bilo naše jadranje zelo vznemirljivo in ne samo, da smo spoznali nove kraje in se veliko naučili, ampak smo se tudi med seboj dobro povezali, spoznali in imeli lepo. Za nami je prečudovito potovanje in ta izjemna izkušnja nam bo vsem za vedno ostala v lepem spominu.

Dostopnost