V nedeljo, 11.11.2018 smo se odločili za pohod na Kofce, ki je hrib v Kamniško – Savinjskih alpah na nadmorski višini 1488 m. V zgodnjih jutranjih urah smo se odpravili s kombijem in enim avtom proti našemu cilju. Zaradi neurja, ki je popolnoma uničil cesto v Jelendolu smo bili pred znakom o zapori ceste prisiljeni iskati drugo pot do izhodiščne točke za vzpon na Kofce.

Odločili smo se, da za izhodiščno točko izberemo kraj Podljubelj, od koder smo krenili proti koči. Kot končni cilj smo si izbrali vrh gore Košuta, ki leži nad 2000 m.n.v. Po uri in pol hoje, smo prispeli nad gozdno mejo in bili v pričakovanju sonca. Kmalu smo bili razočarani, saj smo v koči na Kofcah izvedeli, da oblačnost sega nad 2000 m.n.v. in sonca posledično ne bomo videli. Skupaj smo se odločili, da v oblačnem in meglenem vremenu zaradi varnosti ne bomo nadaljevali poti proti vrhu Košute, saj večina mladostnikov ni vajena hribolazništva in razmer v njih. Tako je naša končna destinacija obveljala koča na Kofcah, kjer smo za kosilo dobili odlične štruklje različnih okusov ter se pogreli s toplim čajem.

Za nameček pa se je Aleksu pohodni čevelj oziroma njegov podplat popolnoma odtrgal od preostanka čevlja tako, da smo imeli tudi šolo improvizacije, saj smo z elektro trakom in širokim lepilnim trakom zlepili skupaj podplat in čevelj, da je lahko sestopil s hriba.

V Ljubljano smo se vrnili v popoldanskih urah. Zvečer pa je bilo že zelo zgodaj zelo mirno v skupini, saj smo utrujeni, a ponosni nase, zelo zgodaj zaspali.

Dostopnost