Zima je najlepši letni čas za podarjanje daril, izkazovanje naklonjenosti in ljubezni in skupnega preživljanja prostega časa s prijatelji in družino. Je pa zima odlična še za nekaj posebnega – za športne aktivnosti na snegu kot na primer smučanje! Naši vzgojitelji so se odločili, da nas mulce odpeljejo na idilično smučarijo v Saalbach v Avstrijo.

Iz Ljubljane smo krenili v četrtek, 31. 1. 2019, ko smo prišli vsi zmatrani iz šole. Brez energije, ki smo jo pustili v šoli, smo morali odnesti smučarsko opremo, hrano in potovalke v kombi. Temu je sledila dolga vožnja, ki se je ne bomo spominjali, saj smo vsi spali celo pot, dokler nismo prišli do Avstrije. V Saalbachu je bilo zelo veliko snega, kar preveč ga je bilo. Najboljši del prvega dne pa je bil, ko smo prišli do naših apartmajev in odpakirali naše stvari ter se vselili.

Po okusni večerji in Markovi najboljši sladici smo si skupaj pogledali film in odšli spat.

Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili smučat. Sprva smo imeli majhen test, da so vzgojitelji videli, kako dobro smučamo in kdo od naš še potrebuje pomoč pri učenju. Vsi so znali smučati samostojno razen mene in Patricije, ki pa sva ves dan neumorno vadila. Pozno popoldne smo utrujeni prišli v apartma in odšli počivat. Po večerji smo kmalu odšli spat, utrujeni od težkega dneva in pričakujoč naslednjega.

Naslednje jutro je vse potekalo veliko hitreje, saj nam je bilo znano, kaj in kako moramo storiti. Ta dan je bil veliko lažji za vse, saj smo se na ta dan že vsi naučili dobro smučati. Tekom dopoldneva smo vadili in smučali na lažji progi, popoldne pa smo odšli na drugi hrib, ki je bil vrhunec užitka za ta dan in tudi tega vikenda. Kot prejšnji dan smo se vrnili domov pozno popoldne, pripravili hitro večerjo in odšli počivat. Zvečer smo imeli tudi zabavo s palačinkami, ki jih je spekel Tomi in so bile odlične. Sprva smo planirali imeti družabni večer, vendar smo bili mulci preveč utrujeni in smo hitro zbežali v postelje.

V nedeljo zjutraj smo imeli krajši zajtrk, saj se nam je mudilo spakirati stvari in pospraviti stanovanja. Ko smo bili pripravljeni, pa smo odšli še na zadnjo porcijo snega in smeha.

Vsega lepega je enkrat konec in tako smo se v nedeljo, 3. 2. 2019 še zadnjič skupaj spustili po hribu, preden smo odšli domov.

Dostopnost